Düzenli Tüketildiğinde Nefesinizi Tazeleyebilecek Yiyecekler

Yiyecekler ağız kokusuna neden olabilirken, nefesi ferahlatmaya da yardımcı olabilirler. Önemli olan, hangi yiyeceklere yöneleceğimizi bilmektir.
Genel olarak ağız kokusuyla savaşmanın en iyi yolunun, mentollü sakız veya nane şeklinde olduğu düşünülür. Bunlar geçici yardım sağlayabilir, ancak normal diyetinize dahil edebileceğiniz yiyecekler sayesinde. Ağız kokusuna neden olan bakterileri yok edebilirsiniz.
Nedir bunlar?
Nefesinizi iyileştirmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeylerden biri, bir fincan çay içmektir. Yeşil çayda bol miktarda bulunan doğal antioksidan olan kateşinler, ağız kokusuna neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olmaktadır.
Bir başka iyi seçim de probiyotikli yoğurttur. Ağızdaki kötü kokuya neden olabilecek hidrojen sülfür seviyelerini azaltabilir. Yoğurtta bulunan probiyotikler ağız kokusunun sebep olan olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olmaktadır.
Maydanoz ve fesleğen çiğnemek içinde bulundurdukları polifenoller sayesinde ferahlıh bir nefes almamıza yardımcı olurlar.
Elma, armut, havuç ve kereviz gibi taze meyveler ve sebzeler, ağzınızdaki koku üreten bakterileri temizleyen tükürük üretimine yardımcı olur. Ayrıca lif bakımından zengindirler, bu nedenle siz yedikçe doğal diş fırçası görevi görürler. Journal of Food Science’ta yapılan bir araştırma, elmanın çiğ sarımsağın neden olduğu kötü nefes kokularını etkisiz hale getirmeye yardımcı olduğunu göstermişir.
Zencefil, içerdiği 6-gingerol bileşiğiyle tükürüğümüzde bulunan ve ağızdaki kükürt bileşiklerini parçalamaya yardımcı olan enzimi uyarmaktadır. Evde kolay bir ağız durulaması için sıkılmış zencefil ve limon suyu ılık su ile karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Bol su tüketerek yiyecek parçacıklarını ve ölü hücreleri doğal olarak yıkayıp, ağzınızda zararlı bakterilerin bulunmasını engellemiş olursunuz.